ανάπτυξη εμβρύου ανά εβδομάδα

Η ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα, παρακολουθείται από τον γυναικολόγο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με τις ανάλογες εξετάσεις. Ο γιατρός παρακολουθεί την ανάπτυξη του εμβρύου με υπερηχογράφημα περίπου 1 φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Διαβάστε εδώ τα σχετικά με την ανάπτυξη του εμβρύου ανά εβδομάδα άρθρα .

Η διατροφή και περιβαλλοντικοί παράγοντες επηρεάζουν την εγκυμοσύνη

Βιταμίνη D

Πρόσφατη έρευνα μελέτησε τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του μωρού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η έλλειψη ηλιοφάνειας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην πορεία της εγκυμοσύνης. Μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου και Μαρτίου, οι γυναίκες εκτίθενται λιγότερο στην ηλιακή ακτινοβολία. Το γεγονός αυτό προκαλεί μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης D, με αποτέλεσμα να γεννιούνται βρέφη με πιο αδύναμα κόκκαλα.

Παλίνδρομη κύηση

Παλίνδρομη κύηση

Στην παλίνδρομη κύηση πραγματοποιείται διακοπή της ανάπτυξης του εμβρύου. Η  εξέλιξη της εγκυμοσύνης σταματάει, ενώ το νεκρό έμβρυο παραμένει στη μήτρα και αφαιρείται από το γιατρό με χειρουργική επέμβαση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η λειτουργία του πλακούντα διατηρείται για μικρό χρονικό διάστημα.

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία του εμβρύου

Κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Σύμφωνα με έρευνα Δανών επιστημόνων, το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να επιφέρει βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία του παιδιού.

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 250 παιδιών. Στην ηλικία των τεσσάρων εβδομάδων, έγινε μέτρηση του σωματικού ύψους και βάρους και έλεγχος στη λειτουργία των πνευμόνων τους. Παράλληλα, οι γονείς τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο σχετικό με παράγοντες όπως το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη και κάπνισμα δεν πάνε μαζί !

κάπνισμα και εγκυμοσύνη

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να βλάψει σοβαρά το έμβρυο. Δυστυχώς όμως πάρα πολλές μέλλουσες μητέρες αγνοούν αυτή την ιατρική υπόδειξη, θέτοντας σε κίνδυνο όχι μόνο την κυοφορία αλλά και την υγεία τού παιδιού τους.

Αμερικανικό δικαστήριο παγώνει κρατικές έρευνες σε εμβρυικά βλαστοκύτταρα

βλαστοκύτταρα

Ασφαλιστικά μέτρα επέβαλε δικαστήριο των ΗΠΑ στην ομοσποσπονδιακή χρηματοδότηση ερευνών σε ανθρώπινα εμβρυικά βλαστοκύτταρα.

Σύμφωνα με την απόφαση περιφερειακού δικαστηρίου, η διάθεση κρατικών πόρων σε τέτοιες έρευνες, την οποία έχει εγκρίνει η κυβέρνηση Ομπάμα, ενδέχεται να παραβιάζει ομοσπονδιακό νόμο του 1996, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται η διάθεση ομοσπονδιακών κονδυλίων για έρευνες που προϋποθέτουν την καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.

Οι ανθυγιεινές συνήθειες της εγκύου επηρεάζουν το σπέρμα των αγοριών

Τα αγόρια των οποίων οι μητέρες ήταν παχύσαρκες ή κάπνιζαν ενόσω τα κυοφορούσαν μπορεί να έχουν πιο χαμηλούς αριθμούς σπερματοζωαρίων στην ενήλικη ζωή τους, προειδοποιούν ερευνητές.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, οι επιλογές και ο τρόπος ζωής της εγκύου ενδέχεται να έχει πιο σημαντική επίδραση στη μελλοντική παραγωγή σπέρματος των αρρένων απογόνων της απ’ όσο έχουν οι επιλογές των ίδιων των αγοριών κατά τη διάρκεια της ζωής τους. 

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου